Vacature plaatsen?
Plaats je vacature nu op onze website!
Slider

  Beginnen als Account Manager of Sales Manager

  Als je wil beginnen met een nieuwe uitdaging na een opleiding is het een hele verstandige keuze om ergens ervaring op te doen als Account Manager. Je kan in een functie als Account Manager ontzettend veel ervaring opdoen in een korte tijd. Dit komt doordat je jezelf gaat oriënteren en gaat bekijken wat voor soort bedrijven er allemaal zijn en bestaand en hoe deze omzet maken. Vervolgens ben je veel in contact met verschillende mensen binnen andere bedrijven en hier kan je ook heel veel van leren. Het is dan ook altijd belangrijk om veel vragen te stellen en kennis op te doen van potentiële klanten waardoor je in volgende gesprekken meer weet en op een gegeven moment ook daadwerkelijk mee kan praten over de mogelijkheden. Verder vinden potentiële klanten het helemaal niet erg als je vragen stelt en zul je merken dat de meeste mensen het eigenlijk ook heel fijn vinden als er daadwerkelijk interesse wordt getoond in hun eigen beroep. Als je aan het kijken bent naar een nieuwe rol als Account Manager en/of Sales Manager functie dan ben je waarschijnlijk een communicatief persoon en vind je het ook leuk om met je vrienden te praten over ondernemende en werk gerelateerde onderwerpen.  Account Manager en Sales Manager

  Als Account Manager en Sales Manager ben je de voorkant van het bedrijf en help je commerciële activiteiten. Hierbij kan je denken aan het vinden en binnenhalen van nieuwe nieuwe klanten en deze vervolgens ook goed onderhouden.
  Als Account Manager en Sales Manager ben vaak telefonisch en via de mail aan het praten met potentiële nieuwe klanten. Zo heb je een goed gevoel over hoe je met mensen moet praten en hoe je vertrouwen kan winnen. Je kan hierbij denken aan telefoneren, mailen en Linkedin berichten versturen. Verder ben je ook goed in het strategisch positioneren van het bedrijf doordat je manieren vindt waarbij je gemakkelijker met klanten in contact komt en/of producten of diensten verkoopt.
  In Amsterdam vind je veel verschillende bedrijven die op zoek zijn naar Account Managers en Sales Managers. Dit komt omdat elk middel en groot bedrijf wel tijd over heeft voor bedrijven die helpen met het realiseren van meer omzet. Vaak vind je dit soort vacatures wel meer bij commercieel georiënteerde bedrijven en niet zo snel bij de gemeente van een stad.

  Soort bedrijven

  Amsterdam biedt een ruimt aanbod van bedrijven dat op zoek is naar Sales Managers en Account Managers. Zo kun je als snel terecht bij bedrijven in de Tech, Software en IT Branche doordat dit een snel groeiende sector is in Amsterdam. Verder zijn er ook heel veel ander soort bedrijven die op zoek zijn naar Account Managers en Sales Managers in verschillende sectoren. Het is dan ook belangrijk dat je eerst voor jezelf gaat uitvogelen in wat voor branche je wil gaan werken. Dit maakt het gemakkelijker om de verschillende opties te bekijken en vergelijken. Je kan over het algemeen snel terecht bij Chatbot, Software as a service (SaaS) en andere technologie gerichte bedrijven. Maar ook in heel veel andere branches zijn ze op zoek naar Account Manager en Sales Managers. Verder is het ook goed om te bedenken of je liever een product of een service zou willen verkopen.

  Groeimogelijkheden

  Als Account Manager en Sales Manager zijn er vaak genoeg groeimogelijkheden. Dit komt doordat je daadwerkelijk helpt met het vergroten van de omzet binnen een bedrijf. Na een bepaalde tijd (denk aan 2-3 jaar) ben je een belangrijk persoon geworden binnen een bedrijf doordat je verantwoordelijk bent voor een bepaald % van de omzet.
  Zo kun je dan ook vaak snel al mensen aansturen en een wat meer leidende positie aannemen binnen een bedrijf. Dit zal wel sneller gebeuren zodra je een Account Manager of Sales Manager bent binnen een groot bedrijf.

  © 2019 VACATURE AMSTERDAM