Freelance
Vacatures in Amsterdam helpt bedrijven in Amsterdam & omgeving ook met het vinden van freelancers. Ben je reeds ingeschreven als ZZP’er/ Freelancer? Er zijn verschillende branches waarin je terecht kan als ZZP’er voor het vinden van freelance opdrachten. De Freelance opdrachten die wij goed kunnen invullen zijn voornamelijk in de Administratie, Communicatie, Marketing, Projectmanagement, Interim Recruitment en Business Development.  Ook in andere hands-on werkzaamheden zoals Horeca en Eventmanagement kunnen we jouw bedrijf goed helpen met het vinden van freelancers. Plaats je freelance opdrachten gratis op onze website en kom direct in contact met freelancers in Amsterdam & omgeving.

Creatieve Freelancers
In Amsterdam vind je een ontzettend grote en bleoeiende community van creatieve freelancers die je kunnen helpen met allerlei creatieve werkzaamheden. In deze branche kan je denken aan de volgende branches: Tekst & vertaling, grafische vormgeving en website ontwikkeling en design. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe website dan kan je naar een genommeerd bureau gaan maar je kan ook je website laten ontwikkelen door een freelancer met ervaring. Ook in marketing vind je ontzettend veel freelancers die kunnen helpen met werkzaamheden, hierbij kun je denken aan Search Engine Optimizing (SEO) en Search Engine Advertising Optimizing (SEA) specialisten. Ook voor de algehele Marketing strategie kan je hulp inschakelen van een part-time marketeer die bijvoorbeeld ook weer de juiste connecties heeft met media bedrijven etc.

De Feelance markt in Nederland
De freelance markt in Nederland nog steeds ontzettend hard groeiend en kun je als freelancer in bepaalde branches goed terecht. Zo zijn er veel gemeentes die freelancers aannemen voor het managen van projecten. Houdt de websites van Gemeentes in de gaten als je een freelance opdracht zoekt bij een Gemeente. Ook in de IT markt is Freelance werk stijgend, dit komt dan ook voornamelijk doordat er een tekort is aan IT developers waardoor het mogelijk is om als IT’er veel opdrachten te vinden in de Freelance markt. Houdt er rekening mee dat in bepaalde branches er vooral freelance opdrachten ontstaan uit noodzaak. Hierbij kun je denken aan Administratie, Communicatie en Project medewerkers die bijvoorbeeld met zwangersschapsverlof gaan. In een markt van schaarste vind je Freelancers die misshcien iets duurder zijn maar vaker wel ervaren en je in tijd en geld uiteindelijk minder kosten.

Opdrachtovereenkomst
Als freelancer is het belangrijk dat je een opdracht overeenkomst maakt met de opdrachtgever. Op de website van de Belastingdienst vind je modellen voor het maken van een opdrachtovereenkomst. In deze overeenkomst kom je met de opdrachtgever overeen hoeveel uur werk je gaat leveren per maand aan bepaalde werkzaamheden. Verder is het ook belangrijk om je uren zo veel mogelijk te laten accorderen door een werkgever. Het beste is om dit elke week te doen zodat je jezelf beter kan verzekeren voor de uitbetaling van je geldt. Last but not least is het ook belangrijk dat je bij de opdrachtgever aangeeft wat je per uur hebt gedaan zodat hij daar een overzicht van heeft. Pas op het moment dat je uren zijn geaccordeerd door de opdrachtgever kan je je uren factureren aan de opdrachtgever.

Opdrachtovereenkomst met tussenkomst
Ga je via een recruiter aan de slag bij een opdrachtgever dat is het goed om te weten dat je waarschijnlijk via een opdrachtovereenkomst met tussenkomst gaat werken. Dit houdt in dat de recruiter uiteindelijk verantwoordelijk is voor de betaling. Houdt er rekening mee dat je factuurtermijn niet wordt geschonden en/ of doe je facturatie via een factoring partij.

Urenregistratiesysteem
Als freelancer is het handig om met een urenregistratie systeem te werken waarop je je uren kan invullen en bijhouden. Verder is het via sommige systemen ook mogelijk om een akkoord te krijgen van je opdrachtgever op de gewerkte uren waardoor je dit niet handmatig hoeft te maken en versturen.

© 2020 Vacature Amsterdam